Doa Khas Utk Si Bayi…

Seeloknya doakanlah seperti ini bila menziarahi jiran2,teman2/kawan2 atau sahabat2 yang baru mendapat/melahirkan cahayamata…

Khas utk Baby Nur Sarah Afifah kat Desa Pinggiran Putra(foto pun tak sempat dek cik abe terkejar2 nak balik ada appointment lain)….gomen ne…lupa doa penuhnya(doa pun baru jumpa..huhuhu) masa pi melawat tapi di dalam hati untie Ha doakan yg terbaik utk cahayamata ke-3 sahabatku Siti Nurdina &Tuan Rusdi…tempoh pantang pun dah nak tamat ye Tie(hari ke-38)…Alhamdulillah berkesempatan juga ziarah baby pada Sabtu lepas walau sekejap cuma…walau terkilan sebab rasa agak terlewat dek hujung minggu yg busy sokmo sejak Mak SP datang..nanti kami datang lagi tau lenkali…bila Mama dah habis pantang yer!

Utk baby Ali Imran nanti boleh lah untie Ha gunakan doa ini yg khas utk bayi baru lahir…tapi bilalah abah nak bawa kami pi menziarah..agak2 Mamanya pun dah habis pantang 44 hari..abah janji next weekend?

Innii u’iidzuka bikalimaatillaahit taammati min kulli syaythaanin wa haammatin wamin kulli ‘aynin laammatin.

Ertinya:

“Kumohon perlindungan untukmu(anak) dengan kalimah2 Allah yang sempurna daripada segala gangguan dan daripada segala binatang dan dari sorotan mata yang dapat membawa akibat buruk kepada apa yang dilihatnya.”(hadis riwayat Bukhari)

~ by sirasain on April 30, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: