Kini kembali berblog

Assalamualaikum…saya kembali lagi…hehe

Diam tak diam begitu lama tinggalkan blog ini seperti entry setahun sekali pulak ceritanya kali ini… pejam celik pejam celik rupanya memang ya tapi rasa macam baru jugak tinggalkan blogku …walaupun masih ada rasa sayang tapi dengan masa agak terhad terpaksa direhatkan…tapi kali ini cuma sematkan azam baru walau bukan ditahun baru memandangkan ramai juga respon di sini…akan saya cuba usahakan sedaya mungkin jadikan wadah untuk berdiskusi dari pengalaman peribadi…andai ingin kenali diri saya lebih lanjut…mari kita berkawan di muka buku…cari Sira Sain…insya-Allah hanya saya sorang pakai nama betul itu yg diringkaskan ala2 lebih glamour gitu…hehehe..sekali sekala la kan.

Dibawah ini diselitkan kenangan dgn anak2 semasa merantau di negeri orang juga kenangan sempat berikebana pelajaran ke -34(rindunyanya kat bumi jepun hanya Allah yang tahu betapa seronok berkelana di negera orang terutamanya negara yg maju kedepan)..rindu pada Sensei Hasama,pada kawan Indonku Bu Lita lagi rindu membuak2 sebab sekarang musim hanami/viewing cherry blososm aka sakura..oh la la syoknya kenangan melihat hamparan bebunga sakura..foto di bawah first kenangan berhanami di Kitanomaru Koen 8 April tahun 2005…mmg cantik Subhanallah tak tercerita terutama waktu musimnya tengah mekar berkembang.Jika ada rezeki lebih…seperti mahu kesana lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Saya orangnya pemalu tapi tetap suka bercerita jadi blogger tegar masa di Jepun tahun 2004-2007 sebab waktu itu masa tersangatlah FREEnya,menambah ilmu juga berkawan2 untuk meluaskan pandangan,ukhuwah persahabatan & juga menambah jaringan pula sejak 2 menjak maklum sajalah lagi pula sekarang sedang usahakan biz network.

kembali-ke-sini-utk-naik-ferry

34

5046898

Apapun moga niat di hati untuk dapat luangkan masa berblog kat sini akan terlaksana sebab rasa sayang pada blog ini tetap utuh…rasanya banyak lagi nak kongsikan..cerita biz,tip2 kesihatan sebab sekarang menjurus kepada produk kesihatan & insyaalalh jika ada rezeki akan melebarkan sayap biz ke ‘beauty & wellness’…dengan my network yg semakin berkembang di alam maya,cerita-ceriti kehidupan… dengan cerita terbaru mengenai anakanda….ada suka ada duka…ada perkabaran baik… ada yang buruk…itulah putaran roda2 kehidupan…yang penting kita redha mengharunginya kan.

Nanti saya detailkan satu persatu ye…nanti kita jumpa lagi di blog ini…yang bertanya insya-allah saya cuba jawab tapi mengambil masa ye.

Mohon diri dulu.

~ by sirasain on April 1, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: