Cerita Ceritiku Sekerat tahun???

Assalamualaikum….oh bersawangnya saratnya blogku…harap maaf kalau ada yang mengunjung dan meninggalkan persoalan…utk yang nak berkawan2 atau ada musykil apa2…apa kata cari dan boleh add facebook saya..search Sira Sain…yalah tu tiada 2,3 yang nama sama rasanya…hehe…pagi2 biasa saya di situ mempromosikan bisnes kesihatan dan produk utk selim melim yang semakin hot.

Tengoklah tajuk pun bukan main dipendekkan terus ceritanya untuk kisah hampir 6 bulan sekali…hahaha..ada ke orang buat kat blog begini???

Disebabkan masa memang padat kini anak sulong nak UPSR,hok kecil pun masih baby lagi…tgh melasak keje panjat tangga lagilah terlebih kerja jadi bodyguard,kerja jadi supir lak angkut anak balik sekolah,balik tuisyen,chef takdak tauliah memang sejak hampir 13 tahun dulu dah rasmi pun.

So masa yang diibaratkan emas kini hanya terhad dapat berfacebook utk promo produk,membaca emel,menulis artikel kesihatan di blog HOUSE OF ALPHA LIPID & SD2. Terbaru dilancarkan kat konvensyen ke 10 di KLCC…nama gerangannya cik ALPHA LIPID SD2

Inilah rupanya sidia… produk yang hebat diperkatakan itewwwwww!!!!

Retail price & member price

Terkini banyak buat kajian pasal menu diet untuk customer sementelah hubby sendiri sedang menjalani program ini sejak 2 minggu lepas…kena dan harus bertambah pakar dalam pemakanan. Kira tugas bertambah mencipta menu khas untuk suami ikut seleranya dan standard memenuhi piawaian plan diet sd2 la…hohoho…nak hubby selim melim(yg penting dia sihat sebab before this mengadu dah sakit sendi lutut tanda berat dah kena buang la tu)…kena beri sokongan padu gitu.

Minggu ni minggu ke-3 dia menyahut cabaran slim & sihat….2 minggu turun 3 kg…sudha dipantau…berdasrkan rekod tu kira jenis lemak2 degil nak dihapuskan jugak la ni…tp yg best…setiap inci badannya mula mengecil….alahai suamiku semakin kecil lak tgk….dia pun tak perasan…tangan dah tak gumuk2…hehehe…tanda menuju kejayaan la tu seperti testimoni customer yg lain….before this dok consult org…oh tak percaya bila hubby sendiri semakin mengecil…pinggang ,tangan,peha,lengan,byklah part of body  semua surut inci…hihi…best3x!!!

Azam dia nak turunkan 10 kg….2 tin menggunakan sd2 lama…n minggu ni nak masuk tin ke -3 nak rasmi dengan segala hormatnya ALPHA LIPID SD2(new formulasi ada ekstrak green tea yg diketahui utk cepatkan fat burner) yang menjadi bualan hangat kami pengedar gitu masa konvensyen 1500tin terjual dalam masa sejam jek….ramai dah bayar tp kena tunggu stok…berebut bagai nak dpt barang murah…..hohoho..apakah petanda bisnes ini??? Jom la sapa2 yg tercari2 bisnes yang mantopppppp…inilah dia!!!

Kita apa lagi ambillah peluang ini buat promosi gempak…sampai kat blog peribadi pun dah jadi laman promo sekejap…hehe..suka hati aarrrr tgh semangat nih….dari home manager mesti ada cita2 jadi leader New Image gitu….sebab semalam baru balik dari biz talk kat HOTEL SERI MALAYSIA SEREMBAN….banyak info n input baru….semangat pun mesti baru….kawan baru…tengok leader baru…kita nak dapat bonus lebih banyak so kena rajin la up kan promo….tiap2 hari kena promo kat mukabukuku…pendekata bak motivasi  Quenn Liza…jangan bertangguhhhhh!!!

Namun anak2 kena pantau cam biasa…perkembangan baby Hadi Naufal dah masuk 1 thn 3 bulan…masih lagi rutin ke klinik desa,jumpa doktor pakar kat Hospital Kajang,bertemujanji lagi dengan dietician…semua harus dilengkapi tarikhnya…akan datang 23 Mei ni..pada hari lahir cik abe lak terkena…sambut abede kat hospital ler gamaknya sekerat hari biasa la kat Paediatrik Kajang…harus ramai sokmo!!!

Ok la masa pun tidak mengizinkan lama2 di sini….esok ada misi yang mesti diteruskan….wekend ni yang padat mungkin..mertua datang…temapt berkumpul…ada offer join gerai kat Putrajaya….yg utk belia2 tu la…ada rezeki akan turn padang sekejap buat promosi sebab waktu yg terhad gitu…insya-allah peluang waktu yg sedikit kita manfaatkan sebaik mungkin.

Akhir kata….moto motivasiku….” A GREAT LEADER COMES FROM ZERO TO INFINITY”!!!

 

~ by sirasain on May 21, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: