2011 yang telah berlalu

Assalamualaikum….
Masa berlalu begitu pantas….rutin kehidupan dengan ujian yg macam2x….menghadkan diri berblog lagi di sini sementelah anak bongsu ibu memang kini perlukan perhatian lebih….moga dengan sedikit ujian ini…kami dapat laluinya dan berusaha memulihkannya walau dugaan yg kecil hati tetap dilanda kerisauan.

Maaf kepada yang bertanya sebab tidak dapat meluangkan masa di sini lagi…hanya dapat menjenguk sekali -sekala sahaja kini. Jika ingin berbicara lanjut mengenai maslaah anak2x terutama pasal anak pengidap G6PD….anda dialu2kan…boleh sms ke hp saya jek.

Banyak berita suka dan duka membuka lembaran di awal tahun 2012….baby Hadi Naufal sejak berumur 5 bulan mengalami masalah kekurangan berat badan mendadak…itu merisaukan hati ibu. Sejak itu rutin ke klinik,hospital untuk jumpa doktor juga dietician memenuhi temujanji sejak akhir2x ini….entah mana lagik silapnya…kadang boleh turun berat…demam berlarutan….macam2x juga ibu usahakan bertukar makanan itu dan ini….mudah2xan ada hasilnya nanti.

Minggu depan ke HOSPITAL KAJANG lagi untuk berjumpa dietician…adoi letih la bila rutin sekolah anak2 bermula….musim cuti sekolah ok lagi tapi ni dah bermula balik rutin biasa…nak berfb belah pagi pun jarang sekali….takut terover membelek. Cuma khaskan masa untuk promote bisnes sikit2x…jadi la.

Berita yang menyedihkan pula sahabat lama yg ukhuwah bermula di negara Jepun sewaktu waktu dahulu kini terlantar di wad HUKM….sedih hati bukan kepalang bila dia kini terbaring lemah akibat kanser darah….sempat melawat Jumaat lalu…walau sekejap cuma dapat berbual….dalam hati macam2x ada rasa….sedih,hibadan macam2x lagik.

Buat Kak Tina….moga sentiasa tabah dan kuatkan semangat berjuang melawan penyakit ini….hanya kepada Allah jua tempat kita bermohon mendapatkan kekuatan dan mungkin keajaiban…siapa tahu kan???

Nampaknya sikecil  pun meronta2x walau bersaiz badan kecil lasaknya yang amat dan dah mula pun memanjat sana sini lagi la kan tak boleh dibiar bersendirian…apakandaya blog ibu mungkin akan bersawang lagi….aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Kena minta diri gayanya….

Advertisements

~ by sirasain on January 5, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: