Cerita Tahun Baru 2011!!!

Hari ni dah masuk hari ke-4 2011…anak2 dah mula sekolah…Kak Ngah dah pun darjah 2 manakala Abg long darjah 5 tapi kelainan untuk dia kali nih kena berbaju purple dengan vest gitu(makin handsome naak ibu)…tahniah sebab dilantik jadi pengawas rakan sebaya kot…jalankan kewajipan  ye…lupa lak ibu jawatannya..rasa2 dah betul.

Bila citer pasal skolah mula pening…macam2..duit satu hal mengalir Masya-Alllah lajunya tak seperti masa nak mendapat betapa susah nak mengumpul…dihitung2 dah Rm1500 lebihhhh mengalir lajuuu…nak urus itu ini satu hal….2 minggu sebelum baru berkesempatan belikan dorang 2 beradik  segala” matneka”baju sekolahdan kasut, last week baru nak beli buku sekolah,bayar yuran & pendaftaran KAFA…tu dia tu yg terasa sangatttt aliran wang tunai keluar dgn derasssssnya!!!

Belum masuk bayaran bas skolah lagi yg kena amik pagi dan petang dah RM120…kesian kekanda..nampak kepening2an..semuanya berasaskan duit2 semata2…mujur jugak bisnesku berjalan lancar selalu dapat order utk ALPHA LIPID & SD2…terima kasih tak terhingga untuk ahli yang sudi join member…dapatlah bonus kurang2nya sekarang dalam RM500 sebulan…sangat2 bersyukur dari bisnes terdahuluku yg lain2 yg tak berapa jalan dah!Yang nih agak jek lajuuuuu dan larisssssss…baru semangatttt dengna azam baru gitu nak fokuskan/ mantopkan bisnes berasaskan produk kesihatan!!!!

ALHAMDULILLAH kiranya REZEKI “orang baru” jugak nih!

ALPHA LIPID LIFELINE

SLIM DIET 2

Tika saat beginilah dapat kiranya ku tolong top-up skit2…nak top up byk2 pun nak pusing modal kena simpan jugak…untuk stok makan2 kami juga kena ada…nak2 bekalan ALPHA LIPID kena sentiasa ada(bahaya klu terputusssss…kurang zat pelengkap)

Last week dok sakit gigi geraham bongsu punyer pasal berhari….dok ikhitar tambah skop la jawabnya pahtu siap tambah dgn minum air MIZAM(campuran air zam2,mineral putih,amber,doa2 khusus)dititiskan dalam air minuman kami…yg adik ipar rekomenkan sebab dia dah meniaga produk nih….bila dah semakin sarat…semakin banyak rasa kuantiti yg diperlukan terhadap suplemen2/sumber2 yg elok2 nih. Alhamdulillah kira mujarabbbb jugak la…nak pi klinik gigi pun dah sarat gini mana dah boleh nak perbetulkan…nak nganga mulut pun terasa sakit rahang…sakit woooo!!!

Ouh ok kena berenti kat sini…sebab skit lagik kena masuk opis kat blakang lak….rutin dah kembali untuk mengejar dan membahagi  masa sewajarnya melayari internet dalam waktu terhad,nak blogging lagik ada 3 blog kena pantau,berfb(warkan info bisnes yang penting)kini turn nak memasak la pulak…kena bersilat sat gi…masak menu aper pun kena fikir/set..jugak banyak poningnya utk menu sebulan!!!

Sibukkkkkknya  jadi house wife(sapa setuju bolehlah angkat tangan),namanya home manager juga sekarang merangkap business woman yang lebih kepada bekerja dari rumah jek tapi yang penting keluarga diutamakan seperti azam tahun lalu…yang dahulu kita kena dahulukan ikut priority la kan…huhu..gambarimasu untuk diri sendiri jua untuk suri2 di luar sana…moga kita berjuang selagi ada daya dan usaha insya-allah berbaloi3x!!!

“SEMATKAN AZAM YG BAGUS JITU DITAHUN BARU 2011”

“MOGA KEJAYAAN SEIRING SEJALAN DENGAN KEHIDUPANKU”

~ by sirasain on January 4, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: