Goodbye 2008

Jap lagi berakhir detik2 akhir tahun 2008…begitu cepat rasanya…banyak nak ditulis tapi tulah masa selalu mencemburui….dgn masalah internet seminggu tak boleh acess…sabar ajelah!
Harap2 sempena kedatangan tahun baru hijrah 1430H juga tahun 2009…banyak perkara2 manfaat ..azam la tu konon2..dapat kulakukan. Berubah untuk kebaikan seharusnyalah…banyakan muhasabah diri yg serba kekurangan ilmu duniawi mahupun ukhrawi.
Sempena tahun baru ni azam pun bukan main…start tahun depan…esok hari..beberapa minit lagi tu…nak memasak berdasarkan menu bulanan. Dah buat pun listnya…as requested oleh En.Hubby…menu semestinya menu yg lebih sihat..lebih berzat…lebih jimat(bukan apa tak mau membazir..kang lih jadi kawan En.Syaitxx lak kan..belanja pun berhemah gitu masa membeli)…akhir sekali lebih sedap tentunya…hehehe..itu mestilah demi utk keluarga tercintaaaaa! Itu untuk keluarga…sampingan lain melihat dan memantau perkembangan anak2ku yg yang makin keletah..apa2 aja perangai boleh buat ibu tersenyum,menangis,sepi dan segalanya!

Untuk diri sendiri…kena pupuk juga minat..suburkan minda dengan ilmu2 bisnes. Tiap2 pagi kena masuk forum berguru..penting tu..byk dpt ilmu setiap kali masuk..bukan meraban tak tentu hala..lepak bisnes. Bisnes …bisnes juga jangan lupa keberkatannya…sendiri mau ingat..kena fikir sendiriiiiii…bukan Nabil atau sapa2!

Kalau ada rezeki memang nak tambah skill yg ada bidang masakan juga salah satu agenda 2009..impianku yg separuh jalan utk tahun 2008…byk tergendala…rugi2! Mana tau kan satu hari nanti lih wat kelas sendiri ka,buka catering kecik2 ke..kedai makan ka,restoran ka tak pun gerai@warung tepi jalan..huhuhu…pi belajar dulu baru boleh nak berangan!

Tak tertaip dengan perkataan…so sendiri mahu ingat!!! Dah letih ibu satu hari ni….Naurah asyik2 meragam..Abang Long & Kakak pulak asyik nak bergaduh bila cuti sekolah ni….sabar ajalah…baru nak buka internet..yang besar asyik  buat perangai…yg kecik dah merengek2…ciannnn ibu! Bukan senang nak senang..kehidupan seorang isteri,ibu dan dot..dot…ala2 bisneswoman…duit masuk sikit dah perasan! Hidup kena ada perasaan “perasan” baru boleh bina keyakinan diri…majukan diri tapi awasss jgn terlalu perasannnnnn….atau terlebih melayan perasaan.

p/s:Dah pun masuk tahun baru…goodbye 2008…“Happy New Year 2009@Akemashite Omedetou Gozaimasu”…takde pulak  bunyi hanabi/fireworks dari rumah..huhuhu tak mcm di Jepun..berdentum2!!!

dsc_01471

Foto kenangan Aidiladha 2008…first time tak balik raya..sunyinya kat Bangi!!!

~ by sirasain on December 31, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: