Projek kuih raya

Ini kuih raya yang telah dibuat dalam seminggu before nak raya…kelam kabut ngan anak kecik lagi…nak masak utk buka posa…akhirnya sempat buat 6 jenis kuih raya…dengan balang bersaiz kecik@rega RM 0.85…rasanya lebih 25 balang utk diagih2kan kat kakak di Mempaga,mak mertua di SP dan famili di Bukit Marak.

Antara wajah2 menghiasi edisi raya Syawal 2008..ada yg dah habis before bawak balik raya..sbb sedap sangattttt..kata anak2…especiallly…Biskut fancy strawberry…habis camano tuh???

Ada lagi tertinggal….baru kuingat…1jenis kuih rupanya lum siap sepenuhnya gara2 tak cukup waktu… coz proses mencelup ngan orange coklat belum dilakukan iaiitu  Chocolate Lollies!!!

Apa kata lepas ni terus ambik tempahan..utk majlis raya ke harijadi ke…hehehe..ada ke yg berminat? Anak2 masih dan berminat dgn Biskut Fancy Strawberry..asyik ulang suruh buat lagi..bila masa ibu boleh ambik order…huhuhu.

p/s:Insya-Allah suatu hari nanti boleh start ambik order pelan2/kecil2an.

~ by sirasain on October 17, 2008.

2 Responses to “Projek kuih raya”

  1. wow… banyaknya kamu buat kue….. saya suka liad kue yg warna pik itu….. pinky-pinky :3

  2. tq shirayukisa san…domo arigatou…saudari berasal dari Indonesia or Japan ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: