Follow up ke-11 dll rutin…

Kali ni dgn relahati pergi sendiri ngan Abg Long ke klinik….bila abah tanya boleh ke pergi sendiri??? Kesian jugak kat abah asyik keletihan sejak 2 menjak ni…dah ambik alih byk tugasan ibu…Insya-Allah..yakin boleh…ganbatte utk diri sendiri…Alhamdulillah masih boleh “drive kerna terpaksa pergi la kan” … walau due minggu depannya…dan dalam 3,4 hari ni sakit belakang mula terasa..urat2 ditarik sana sini,kejang perut2…mengeras kiri kanan perutku…tanda2 palsu semakin nyata yg boleh wat gelisah resah rasanya. Bangun pagi2 la ni kena wat senaman cam kat bawah tu ler gayanya…memang elok pun cuma asyik terlufer.

Hari ni jadi patient ke-5..tak lama pun masa di ambil…berat ibu dah mula turun 59 kg…yalah dah nama pun kira sampai masanya…mmg akan turun berat badan…baby pun aktif ja…suka mengiring pulak…beratnya pun agak semangat walau bukan dr confirm sgt…katanya perut ibu takler besar mana…tapi bila tgk scan…cecah antara 3.2++ ke 3.3++…lepas tu byr RM70..kira selesai sudah. N then pergi beli roti kat Chelos sbb ada orang order roti yg sedap itewwww sejak minggu lepas…dah janji ngan anakanda Syuhada….pastu ke Kompleks PKNS jap…nak cari barang sikit. Masuk Billion cari cooking chocolate dll..ada org berminat dari KEM PLKN jauh di Muadzam sana…ngan kek coklat lembab yg ibu kasi utk bekal adik hari tu..mesti teringat2 gitu…ehehe..ok jugaklah strategi pemasaran…kawan adik dok puji2 tu..kenalah cari bahannya walau tak janji boleh ke idak..dah sarat benar..tapi adik dah janji nak wat sendiri bila dia dtg Jumaat ni…ok jugaklah kan..kalau2 terberanak awal..huhuhu.

Pastu masuk kedai baby jap..ada lagik nak tambah…asyik berkenan ja tgk baju utk baby girl yg comel2 tu…alih2 rembat 2 pasang…hajatnya cari baby bath mat ja. Langkah seterusnya ke Pasar Segar jap..tambah bawang & sayur…lauk dlm peti ais ada lagi…esok adik ipar dari SP pun nak datang gak ada kursus di KL…ramai la penghuni weekeend ni…sukelah Abg long n Kak Ngah..makcik dan pakcik dia..wakil Kelate dan Kedah semua ade.

Hampir jam 11 baru sampai rumah..boleh rehat2 jap..sbb tgh/hari dah takyah masak..sbb ada 2 bungkus Nasi Ayam dari Restoran Syaripah….. jadik peberet anak2ku lak…tunggu shif utk petang lak masuk opis utk dinner.

~ by sirasain on July 23, 2008.

One Response to “Follow up ke-11 dll rutin…”

  1. berat baby tu cam berat nabilah dgn nurin masa lahir dulu…sekarang ni menghitung hari lah ye…semoga semuanya selamat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: