Follow up ke-9

Rutin biasa hari Rabu…pergi Az-Zahrah ngan Abg Long jam 8:30 ..masuk minggu ke-37…tak lama lagi tu..start next week kena datang seminggu sekali. Pada saat begini…persediaan mental dan fizikal perlu sangat2 …dah dan kena bersedia…berat ibu tak banyak naik 400 gm ja..tapi berat baby tu dia…dah cecah 3.1+++..tak pernah lak anak ibu berat sampai gitu..sebelum ni dua2 orang tu cuma sekitar 2.7+++kg ja.

So far takde masalah berbangkit cuma bila sembang2 ngan Dr.Fazlina…dia citer pasal patient dia last week…kesiannya..minta dijauhkan…baby meninggal dalam perut…coz ibunya terlambat datang wat pemeriksaan…bila perasan baby kat dalam tak bergerak2..dan dia pun rasa sakit dan lemah semacam ja…cuma tidak ke hospital terus bila keadaaan dah berisiko cam tu…menunggu tarikh appoitment lak esok harinya…tup2 dah tak bernyawa baby tu…harap2 tak terjadi ler cam gitu…kena prihatin sokmo dgn kadar pergerakan dan keaktifan baby ibu ini.

Hari ni masa scan boleh nampak muka baby yg memang agak tembam tu. Excited pun ada dah nak dekat2 tempoh matang dia ni…cepat ke lewat..wallahua’alam…bukan kerja kita..memang la nak yg baik2 aja..harap2 dipermudahkanNya..itu aja yg ibu selalu doakan.

Tak lama sbb ibu patient no.2..rega biasa..kena bayar Rm80…hajat dihati nak masuk kedai baby&ibu mengandung kat belakang tu ja(before this belek2 secara online..cam menarik hingga tertarik)..tutup lak..ke tutup terus..ntah la..ingat nak tgk apa2 yg ade kat situ.

Pastu ronda2..masuk kedai makan…cari food nak tapau ler….jemu asyik makan yg sendiri masak..kuikui…last2 tapau nasi ayam 3 bungkus..cukup la utk kami 3 beranak makan t/hari ni…hehe.

~ by sirasain on July 9, 2008.

One Response to “Follow up ke-9”

  1. salam kak ha.. lamanya tak chat ngan akak.. terkejut baru dpt tau akak pregnant.. dah nak bersalin dah pun.. hihihi.. apa² pun Ayu doakan akak dan baby sihat hendaknya.. rindu kat akak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: