Tugasan adhoc…

Alhamdulillah selamat sampai kat rumah jam 7:30 tadi dari Putrajaya….bila tak dirancang..dan tetiba diberi tugasan…nak tak nak..yelah kesian abah…plannya nak pi ngan motor…bawa beg besar utk ke Kluang,Johor….dah tu tak boleh ikat pulak…terpaksa rela ibu bertugas kali pertama….dengan lamanya tak pegang stereng…ada 2 bulan dah kubersama…dapat lak kete baru nak sentuh/uji pandu…first time pulak aku kena pandu uji ke ofis abah.

Terhegeh2 jugak..tu ler kata abah…. kita bukan wat don’t know cuma rasa takut2 kembali …semangat cam hilang…tapi tu ler…kena juga memandu… ntah kenapa..hati rasa takut balik dgn perut dah tak mengizinkan sepenuhnya merasa selesa nak memandu…tak ku uji pandu kete baru ni haaaaa sejak dia sampai…kang mengelabah jap tadi..tapi tak ler teruk sgt…tapi tu ler bila bab jalan2 kureng hafal ni..Putrajaya blum kupandu sendiri satu hal…sib baik tak pusing jauh2 masa balik sorang tadi..huhuhu.

Sampai2 ja dpt call dr abah…lega katanya risau kot2 ibu tersesat jalan….kang satu hal pulak..orang nak pi ke Intan,Johor….hati tak senang nak ke sana dibuatnya. Time ni…abah pun on the way ke sana dah….memang doa2 ja masa tersalah ambik jalan tadi..sib baik leh pusing balik….dah ler kenderaan jam 7 mula berduyun2 kat jalan…kalau ntah masuk jauh melencong tadi…ntah ke mana ibu pergi bawa Saga…sedangkan Kak Ngah hari ni ada exam…huhuhu..naya…tak boleh bygkan…kalau jam 7:30 lum sampai lagi.

Boleh haru-biruuuuuuuuu…alhamdulillah tapi semuanya ok tadi……kira dapat pengalaman berharga….fisrt time drive kete…yg lampu signal pun tak sama ngan Kancil..belah kiri letaknya…dah tu dapat tugasan penting mengejut…menyelamatkan situasi cik abang sayang….demi suami..ku kuturutkan kata hati…hidup perlu berani dan ada kekuatan serta keyakinan….lega sangat tadiiiiiiiiii!!!!Lepas ni bolehlah pi Alamanda sendiri ye bah….sempat lagi wat lawak ngan abah walau kecut juga perut tadi…hehehe.Sabor jelahhhhhh…..

p/s:baby ibu please…dok baik2 dalam perut naaa…tunggu abah kembali Khamis nanti…kuar ikut jadual ye..kang satu hal pulak.Mudah2an….hendaknya dengar ckp ibu ye!

~ by sirasain on June 23, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: