Persediaan Bersalin

Aha …Alhamdulillalh rezeki abah nak belanja pagi ni…baru balik dari b/fast kat D’Limau Nipis..pekena roti telur/canai… dan juga baru aja lepas menyidai kain baju untuk bakal anak ibu..alahai comelnya kecik2 belaka….tak sabar menanti saatnya….serasa mahu baby ibu keluar cepat2 lihat dunia ini. Dengan keadaan makin tak selesa..badan panas semacam bila bangun pagi2…perut yg semakin menegang dan menekan kat ulu hati. Diriku mula tak selesa dengan keadaan fizikal yg bertambah sana-sini tu lebih2 lagi kalau membuat kerja bertubi2 tanpa rehat.

Belum lengkap kesemua barang yang dibeli..tapi baru2 ni..dalam 2@3 minggu lepas semasa pergi Warta…ternampak set utk ibu2 lepas bersalin(berpantang 44 hari)..terus ja lah beli…mula2 blur nak pilih jenis mana satu..masa melawat sahabatku Tie tempohari..tgk2 dia gunakan AFIAT(RM89.90)…teringin lak nak cuba…ubat2an ala tradisional..namun begitu yg moden juga tak lupa tambah2…ambik 2 jenis barangan LUXOR..iaitu Jeli Gamat (RM 54) dan Gel Gamat ( RM38 ) ,yg ni pernah ambik dulu dan hasilnya memuaskan sbb tu tak ragu2 nak gunakan lagi.Tambah set bengkung dan ubat abah dah cecah angka RM250….cepatnya duit mengalir keluar..tang yg masuk lambat pulak…huhuhuhu.

Ok juga barangan Afiat ni bila belek2..baca bahan kandungan ramuannya yg terdiri dari akar2 kayu yg memang dikenali seperti Kacip Fatimah,Gajah Beranak,Tunjuk Langit,Serapat ,Teja dan Halia dalam Akar Kayu PeriukAfiat .

10 jenis barangan@kandungannya…

Kiranya utk baby sikit lagi kena tambah…utk ibu sebagai permulaan berpantang..rasanya dah cukup setakat ini..takut juga kalau2 ada hal/masalah berbangkit selepas bersalin…buat masa ni tak boleh nak cakap apa lagi..mudah2an semuanya berjalan lancar,senang dan selamat.

Hari ni kemas2 apa yg patut….dan duduk di rumah ja..abah masih tidak sihat sejak semalam..dah ambik MC pun…anak2 pun dok batuk bersahut2an.Ingat nak deco kek utk Hari Ibu besok..tapi macam belanjawan terlebih budget dah…coz semalam aja dah mengalir lagi Rm600 lebih gara2 Vannete merajuk…dan kena tukar cluth plate la pulak.Buat kek nanti utk tanjyobi abah ler nampak gayanya!!!

Utk Set Bersalin 44 Hari Pantang…bolehlah kucuba!!!

Sesuai utk baik pulih luka dalaman dan sapuan2…

~ by sirasain on May 10, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: