Kelas Chiffon Kek

Alhamdulillah diberi kelapangan olehNya dan diizinkan cik abang utk mengikuti kelas Chiffon kek pula kali ni pada cuti Hari Buruh 2 hari lepas.

Sehari sebelumnya menelefon Yummie Bakeri…bila tertengok jadual bulan Mei dan masih boleh mengisi kekosongan walaupun ramai actually yang hadir hari tu..anggaran 30 orang…lebih ramai dari kelas biskut tempohari.

Masa daftar tanya2 dah siap ke kad member ibu yg hantar last week…Alhamdulillah dah siap pun so bolehlah dpt diskaun..apa lagi terus guna kad ahli ler…dari Rm20..boleh dpt Rm 15..ok la tu..dan utk 4 jenis kek yang dipelajari.

Dari jam 2 hingga hampir jam 5 kira selesai sudah…demonya dan kek yg masak diagih2kan utk dirasa cuma sikit sorang la dapat utk food testing..4 hiris(sapa yg tunggu lama sikit dpt 5 ketul,1 bonus Kek Chiffon Pandan)..memang sedap..yummmyyyyy…bila dimakan ramai2 ngan anak2 dan suami tersayang kat Restoran Selatern & Western…abah nak belanja lepas balik kelas dekat situ2 ja areanya..pekena pulak mee Bandung Muar yg asli..boleh la…cuma manis terlebih sikit.

Baru terang hati rasanya bila ditunjuk step demi step oleh Cynthia…juga tips yang diberi…apa yg boleh dan tidak boleh…utk penyediaan 4 jenis kek berperisa coklat,banana,carrot dan cheese itewwww.Memang elok naiknya serta gebunya kek bila dirasa hasilnya.Itu yang kita mauuuuuu…

Alhamdulillah atas peluang kali ke-2 untuk menimba ilmu baking2…dah tempat pun tak jauh..ambik peluang yg ada cepat2…sementara perut tidak memboyot lagi…huhuhu..dan masih larat bergerak ke sana kemari.

Tak sabar nak kelas kali ke-3 pula…jeng3x…belajar decoration cake..for Mother’s Day Special…ada offer lagi you…sambar aje peluang selagi masih berdaya…tuntutlah ilmu sebanyak mungkin..yang tak abis sebenarnya selagi ada hayat!

Tak sabar niiiiiii haaaaaaa….nak pi kelas lagi2 cik abang memberi dorongan yg kuat gitu! Tq abang…luv u so much..tanpamu siapalah aku? Muahhhhhha……

Hasil pergi berguru Utk Kelas Chiffon Kek:

1) Moist Chocolate Chiffon Cake

2) Banana Chiffon Cake (paling sedap kurasa)

3) Cheese Chiffon Cake

4) Carrot Chiffon Cake

5) Pandan Chiffon Cake( *resepi bonus*)

~ by sirasain on May 3, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: