Check-up kali ke-5

Pagi2 ni bergegas ke Klinik Az-Zahrah …lepas hantar Kak Ngah yg masuk sekolah semula daaa….demam dah ok…walau ada batuk skit2…suruh pi skolah juga nanti liat kalau cuti lama2 sangattt….dah seminggu pun…utk kali ke-3 appointment di AZIM yg  rutin setiap bulanku.

Cam biasa juga ler Abg Long kena jadi escort ibu…siap bawa shukudai/homework tu….dah buat semalam tak abissssss2….sampai kul 10 ja dia…stop n then suruh dia sambung …buat kat klinik hari ni…sampai ada nurse tegur rajinnnnyaaaa(takut kalau kerja skolah dia tak siap…baguslah kalau fikir camgitu)!

Hari ni cepat lak…jam 10 dah siap….rupanya sebelum ibu masuk….Kak Tina pun datang juga buat rawatan kat situ ngan kawan dia….hehehe..cuma tak selisih ja…patut la Abg Long siap cakap..kawan ibu tadi Ayyub tgk…..masa tu ibu ke toilet. Juga cam biasa prosesnya…intai2 tgk kat ultrasound…nengok keadaan baby…tertonggeng semua ada…Insya-Alalh seperti scan yg lalu….baby girl tandanya2. Dah ckp kat doktor…baju pun beli utk yg perempuan punya….hehehe…Kak Ngah paling syok…tak sabar dah nak tgk muka baby ..suruh kaur awal bila terlihat baju yg shopping hari tu.

Hari ni boleh la tgk muka baby yg tak clear itu,tapak kaki,siku,,tulang belakang,kepala,jantina (walau agak malu2 nak tunjuk). Bila doktor tanya sejarah keluarga pasal kencing manis..bagi tau ler yg betul..yang arwah ayah agak teruk dulu menghidapnya…sampai kena suntik insulin sendiri.

So next month…kena wat check utk kencing manis lak kalau2 ada….sbb di kala pregnancy ni mcm2 boleh jadi. Ikut ajelah nasihat doktor…..cuma kena datang seawal jam 8 utk prosesnya dan kena puasa jap dari jam 12 malam sehari sebelum appointment berlangsung hingga paginya. Harap2 takde pulak penyakit kencing manis2….yang datang bertandang….nanti byk problem lak.

Minggu ni masuk ke 26 minggu dah…..air ketuban pun cam byk…berat baby kata doktor cam dah terlebih dari sepatutnya…..dah cecah 1 kg..patutnya nanti bulan ke-7.Sabor jelahhhhhh…jgn2 terlebih besar pulak anak ibu kali ni…nanti susah nak kuar. Patut ler rasa mengah dan tersemput semacam utk pregnancy kali ni.

Entahlah…harap2 semuanya ok hingga hujung bulan 7 nanti….nak kata ibu makan selera sgt pun tidakkkkkk jugakkkkkk…berat ibu lak dah cecah 57.7kg berbanding 56.1 kg bulan lalu…kan banyak naik tu…cam berat ja ???

Hari ni terbang RM 128 lagikkkk….sebab habis awal ada projek shopping kat Yummmie Bakery(izin dah dpt awal2)…apa lagi..jom membeli dan belahhhhh!

~ by sirasain on April 23, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: