Bila shopping barangan bakeri….

Sempat menjengah utk kali ke-3 kat Yummie Bakeri ni..masih ada masa before menjemput Kak Ngah kat First World jam 11:30…seronok sangat la diriku. Apa lagi intai2 yang patut dibeli..dah bawa pun senarai barang yg dikehendaki utk projek ujikajiku.

Cuma kali ni boleh lelama sikit…rambang mata..rasa nak cekau sumer barang lebih2 lagi hiasan utk biskut,cup cake n cake…huhuhuhu..kalau rushing ja kan ..tak best. Apa pun dahulukan barang keperluan semasaku…ambik 2 set square tin 13 incix13 in(RM13.50..rega utk setiap 1)…tapi tersilap saiz..tak muat utk 2 set terus masuk oven…tukar ambik saiz 2 inci…(bersemangat pi tukar tu..masa on the way anto Abg long ke skolah..sempat lak menambah barang lak tu..hohoho..cam teruja sangat nak berbisnes…perempuan2..eh laki2 pun ader shopping kat situ),2 set muffin tray utk 16 holes(RM25.90)…nak tambah acuan donut saiz kecil pula,bekas plastik bertutup merah saiz kecil(1 plastik besar..ada 40 biji..Rm32),piping beg 2 jenis..ingatkan 1 saiz kecil..rupanya bilangannya ja yg dikurangkan….sabor jelah.

Yang lain2 tu byk jugak la…bahan2 utk buat kukis yg masuk kelas hari tu cam Buttercup(RM 21.50) ambik yang 1.8 kg punya..murah skit dan yg lain2 tu ambik saiz kecil utk testing dan juga ambik strawberry muffin segera(RM8.90)..nak tau sedap ke idakkkk yg instant punyer ni…pastu nak acu..cuba ..try test…guna acuan muffin ler apa lagi.

Ambik2 camgitu pun boleh cecah lebih kurang Rm205…terus dafrar jadi member la..beli lebih RM100…ambik peluang apa lagi..dah hantar pun borang…harap2 ada ler diskaun skit sebanyak bila bergelar member Yummie…kira dah belanja sakan hari ni(tapi bila tgk barang..tak byk mana pun cuma bila disenarai semula cecah juga 22 jenis barang)..mujurlah separuhnya jenis bahan kekal.Utk hari ni ja melayang RM300 lebihhhhhh campur bil ke Klinik…dah ler cik abang sayang yg penat kerja sorang2….yang tu kena fikirkan sesuatu mulai sekarang…berhabis duit dulu sebagai permulaan…untuk mulakan projek uji menguji ni.

Konon2 strategi bisnes la gamaknya…..sebagai permulaan!!!

p/s:hari ni ada permintaan suruh wat ujikaji muffin dulu oleh anakanda Aliah Syuhada…baiklah saya yg menurut perintah..huhuhu!

Esok boleh citer kisah tragis akan Sang Kancilku pula…sedihnyaaaa!!!

~ by sirasain on April 23, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: