Cerita hari Ahad…

Semalam menghantar mak dan Rauf ke Hentian Kajang yang pulang sekejap sebab ada urusan di sana..nanti datang lagi ye mak…jgn serik kerumah kami…….dalam kakak tak sihat dah banyak hari tu..pujuk2 juga…kena bangun dan mandi pagi2..sebab Tok dorang dah nak balik ke SP jam 9.

Alhamdulillah 8:20 dah kuar rumah…abah hantar ngan van…Pak Teh pun dpt turut sama walau keletihan baru balik dari Langkawi jam 2 pagi sebelumnya.Ada jajan dari Pulau Langkawi utk kakak..seronoklah dia. Abang belikan tiket bas Durian Burung yg 2 tingkat…teruj aAbg Long ngan Kak Ngah bila nengok bas sampai. Pilih seat yg tingkat bawah..takut mak pening2 nanti dok tingkat atas.Masuk jenguk2 jap…nak rasa seat bas 2 tingkat…rasa cam selesa skit.

Lepas dorang bertolak…terus balik rumah…Pak Teh pun nak ambik kete dia yg disimpan kat rumah…balik Vista Pinggiran Putra kemas2 barang/pakaian yg kotor setelah 3 hari 4 malam pergi ke Langkawi.

Kami pula ke Klinik Zalfah…nampak teruk demam dan batuk kakak yang berlanjutan.Sampai berhari2 tak ke sekolah…tak larat dek batuk yg sampai termuntah2 dan demam yg ada on..offf.Sib baik la takde pape yg teruk lepas doktor check…tu pun jenuh nak suruh buka mulut.

Abang pula lepas tu ..makan2 utk tgh/hari dan terus ke opis…dek kerja yg berlambak2.Sebelah petangnya abah janji nak bawa ibu shopping barang baby yang belum start membeli lagi pun sambil dinner kat luar.Tak jauh mana pun…cuma ke Kompleks PKNS ja….kuar pun dah jam 6 :15 petang dan hujan mulai turun renyai2.Masya-Allah barang baby pun bukan main harganya…ambik sekadar 20 lampin kain,3 pasang baju lengan pendek,3 pasang baju lengan panjang,set mandian,2 pasang sarung tangan & kaki boleh cecah RM 220…uhhuuhuhu..tgk cam takde apa ja yg dibeli pun…tu pun belum ambik yg betul2 branded…sekadar ANAKKU!

Sempat juga abah beli stok beras kat Billion….beras pun dah mula naik rega ikut citer pekerja kat Bintang…next week lagi dgr citer akan naik lagi..dan ramai orang mula membeli stok yg banyak gitu.Apa nak jadi sekarang ni……duit mengalir laju ja bila shopping…dgn barang sedikit cuma..kalau penuh troli boleh cecah RM200-RM300 utk shopping barang2 dapur!Bayangkan……….tak dapat dibayangkan actually…kenapa dan mengapa jadi begini di negaraku???

Nak kena tanam padi sendiri ke???

~ by sirasain on April 21, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: