Hari Anak2…

Hari ni jatuh serentak pulak..Kak Ngah ada first trip ke Sunway Wildlife Zoo & Museum TUDM dari jam 8:30 pagi -4:00 petang..macam biasa ibunya yg terlebih perasaan risau….mcm2 dah pesan kat Kakak takut tak boleh bawa diri@malu2 lagi nak bagitau techer nak pergi toilet… manakala Abg Long pula Hari Sukan kali ke-7 ….2 hari berturut2 pulak tu hari ni dan esok…dari 8:30 pagi-1:00 ptg.Untung tak hujan …kalau takkkkkk.

Sib baik sekolah dorang sebelah menyebelah..taklah terkocoh2 nak menghantar dorang dulu…bukan ibu pun..sbb cuti..bolehlah abah take over!Gorengkan nasi as b/fast….lepas tu wat obentou/bekal sikit sandwich utk Abg Long…Kak Ngah cuma bawa mufifn n roti tunjuk2… air teh suam.

Tok ngan Pak Su nak duk rumah ja….so pukul jam 10:15 kuar ngan abah tgk Abg Long…rasanya tak masuk apapun..jadi tukang sorak ja…siap tunjuk..praktik lagu Rumah Merahnya yg macam2 2 hari lepas…terkezut pun ada pesyen lagu!

Teringat Undokai No Hi/Hari Sukan kat Jepun di mana semua anak2 dilatih mengambil bahagian..betapa cekapnya cikgu dorang melatih..masa tu Abg Long cuma tadika..tapi begitu perfect acara yg ditunjukkan..sungguh terhibur rasanya saat itu…terutama Tarian Banana Tango..tersengih sorang2 setiap kali tgk video kenangan lama tu balik!

Hari ni kelam kabut saja acaranya…murid2 pun bukan semua terlibat.Uishhhh ada bekalan nasi ngan lauk ayam sorang2 dapat..kenyang makan Abg Long nampaknya..namun semangat kesukanan kurang sekali.Sekali lagi teringat2 bila tgk ada 2,3 keluarga menghampar tikar ..makan2 bekalan yg dibawa …kami pun buka juga bentou/bekalan makanan….makan atas tikar seperti di Jepun…tapi dah kurang meriah atau seronoknya. Ramai juga parents dah bawa balik anak2 masing2 walau jam belum cecah angka 12.Kami pun tak lama….balik sebab nak siap2 utk lunch kat luar…bawa Mak makan2 kat Sri Balang.Pak Teh datang ja..t.erus ke sana.

Balik makan2..tak berani nak join Pak Teh ke Jusco Seri Kembangan jam 3…sbb risaukan Kak Ngah nanti tertanya2kan ibu bila balik nanti.Better dok rumah ja dgn abah menunggu anakanda…..rindu lak kat Kak Ngah..hilang seri walau takde sekejap..kata abah.Kasi can Abg Long ja jalan puas2 ngan pakcik dorang dan Tok.

Jam 3:30 dah dpt call dari tadika..cepat pulak Kak Ngah balik…bukan jam 4:00 ptg seperti yg tertulis kat surat…sib baik tak ke mana2.Dalam kete dah citer macam2…Alhamdulillah dia seronok pergi tgk binatang juga pi muzium tgk helikopter serta makan2 kat M’Donald dlll.Berbaloi bayar walau agak mahal…Rm 70 utk trip ini tapi utk pengalaman anak2 itu paling penting.

Dah tertidur pun anak perempuan ibu ngna abah sekali…patut ler….senyapppppp ja…letih kottttttttttt dgn trip kali pertama ni…hehe.Rupanya dok menaip sorang2……

~ by sirasain on April 5, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: