Rutin seorang suri…

Beginilah rutin hari2…tak ler sampai hari2…lepas anto anak2 ke sekolah…pergi cari barang2 dapur yg memang habissss langsung….baru balik dari Mini Market Cempaka Tasek,Seksyen 8…actually before this tak tau dorang ada jual barang basah/mentah kat blakang tu..ingatkan kedai runcit biasa ja…masa singgah beli lauk kat D’Limau Nipis..kita terintai2 nampak cam ada jual buah..so bila masuk dalam dan tgk sendiri..kira ok jugalah dijadikan sumber tempat utkku membeli barang keperluan kalau tak ke Bintang.Barang2nya pun ikan dan sepupu2nya dan sayur2 pun…segar dan berpatutan…itu yg penting…tokei Melayu kot..agak2 ler dah pekerja sumer Melayu.

Kalau tak ke sana satu lagi sumber…yg ni pun baru ja jgk sekali…kat simpang nak ke Sg.Ramal…Pasar Segar lagi besar la…ada kedai buah sebelahnya….itu pun ok..buka pagi hari(weekend tak tutup..cuti pun jarang2..ikut kata pekerjanya..hehehe….masaku interview)kalau tak bercinta nak tunggu jam 10 nak ke Bintang…lagi2 susah skit ..situ banyak sibuk maaaa..nak kuar simpangggggg!Lama dah tak ke sana…kalau nak cari stok baru pergi kot…biarlah beralih arah…asal senang hati dan cepat! Lagi pulak boleh sambil tunjuk2 kat nasi lemak ka,roti canai ka,kuih ka… di kedai2 sebelah…hahaha..ni pun agenda penting kalau tak selera ngan masakan sendiri…kwangkwangkwang.

Tak boleh lelama..sat gi kena masuk opis..bersilat…oh ya hari ni hari kedua abah dan exam PTKnya kat area2 Mines…gambare abang…doaku sentiasa mengiringi perjuanganmu.Bersengkang mata dan segalanya2…walau semalam sedikit risau sbb abah pulang2 bagitau…dari klinik…check jantung…alhamdulillah kata doktor jantung ok…cuma ada skit masalah lain mendtg!Risauuuu itu tetap ada…entahlahhhhh.

Ibu pula follow up utk pregnancy semalamnya….juga khabar kurang baik juga….air kencing pula sedikit kotor…dah tu satu lagi tak menyenangkan hati(byk actually)..doktor perempuan tak berkemampuan nak buat scan…asyik nak pass aku kat dr lelaki…nampak gaya next check-up…kena intai tempat lain….huhuhuhu.Dah ler buat test blood tempohari..silap taip nama…dah jadi Hasina…..sabor jelah…pastu masa ckp2 dr bilang kena ambik antibiotok ubat sapu…bila ambik ubat dr staff..dpt ubat telan..tak ke haru? Malas nak ckp byk daaaa…dgn masa dah terlajak waktu nak ambik anak2 dr sekolah….bila citer kat abah..mmg patut pun tukar klinik lain!

Kurang2 bila kita bayar…nak ler biar berpuas hati..tapi asyik kena main tolak2 cam bola…tak senang dibuatnya. Apa pun itulah kehidupan..tak semua elok terancang setiap hari dan setiap saat….pandai2lah nak hadapi situasi dan selesaikannya.

Ok time to masuk opis yg satu lagi….mari hadapi hidup dgn keceriaan..kalau tak satu hari dah jadi kurang serinyaaaaa!

~ by sirasain on February 26, 2008.

One Response to “Rutin seorang suri…”

  1. Kat jepun pun tak pernah salah tulis nama. Tulisan lain tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: