Nostalgia Antara Anak & Bapak

Ini cerita kenangan 9 tahun nan lalu….kini van tanda kasih dari seorang anak buat seorang bapa yg dikasihi telah kembali ke sini di minggu lalu.

Rasa sebak dihati melihat dia tersadai di sini…kerana seperti tidak berguna lagi. Banyaknya kenangan dibawa bersama…teringat2 waktu kami hampir menikah pada September 1999..dibeli awal sebulan…itulah tanda hadiah seorang anak utk bapa…dgn niat memberi keselesaan utk orang tua yg penat lelah mendidik 7 anak2 jantan semuanya..yg memang tidak terbalas hatta wang ringgit atau apa jua sekali pun. Namun van inilah yg berjasa….berguna membawa rombongan pihak pengantin lelaki…sejak detik itu memang ia amat berguna ke mana sahaja.

Dulu hati berdetik hairan tapi kagum tetap ada….dalam kami kepayahan tidak berkenderaan tayar 4 di awal perkahwinan meskipun sudah bertiga….berkendong ke sana-ke mari dgn sang motor.Namun aku mengerti akan erti kasih seorang anak…Alhamdulilah tanda kasih itu berjasa hampir 8 tahun lamanya…sekurang2nya dia dapat berbakti pada orang tuanya.

Sekarang ia seakan pulang pada pemberinya setelah Bapak telah pergi selamanya….walau kami menolak seadanya..jualkan saja kepada sesiapa yang berminat…boleh menampung kehidupan emak nun di SP tapi ini van kenangan…yang banyak menyumbang jasa…masih ada yg sayang padamu.Mungkin akan berguna suatu hari nanti..siapa tahu perancangan Allah.Kadang terfikir Allah itu Maha Kaya…melimpahkan sesuatu tanpa kita duga….walau buat masa ini kami tidak tahu untuk menggunakannya sebagai apa?

Anak2 kadang bising2 bila kita nak berniaga….van Tok Wan dah ada ni.Mungkin suatu hari nanti…kalau ada rezeki dan umur yang panjang juga diberi kesempatan masa dan ada kudrat…..

Alahai nostalgia sudah ada di depan mata kini……PEJ 1955!

p/s:Wordpress seperti bermasalah nak terima foto..terima aja seadanya!

Advertisements

~ by sirasain on February 22, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: