Nama ja cuti…

Semalam kira hari cuti utk Wilayah dan Putrajaya namun abah still masuk opis walaupun sekerat hari dan lately ni asyik2 setiap weekend masuk kerja…byknya kerja tak tertanggung.Kesian abah…. dari kata2 abah boleh bayangkan betapa berat dan besar bebanan yg dikira amanah kerja terpaksa ditanggung…”kalau ada modal banyak nak ja berniaga..berhenti kerja makan gaji…asyik jadi kuli…”.Bos muda lak tu…kurang pengalaman…masih terkial2 nak meneraju anak2 buah…semua memeningkan kepala..juga dgn anak2 buah abah yg ada masalah keluarga.

Petang ni pulak abah akan terbang ke Jitra pula dan esok malam akan pulang… mengintip la kot dah kerja di bahagian tatatertib…rahsia kerajaan..tak boleh ambik tau lebih!Zipppppppp mulut tut..tut..tut….

Hari ni 2 hari dah Pakcik datang bermalam…tgk anak2 buah walau sibuk2….dari ITM Dungun…dok ajalah kat rumah..aktiviti tergendala nampaknya.Tapi takpalah kan boleh layan anak2 buah….seronok dorang Pakcik dorang dtg!

Entahlah tak seronok ada bila hari weekend yg sepatutnya utk bersama keluarga diganggu ..dah jadi trend buat kursus ka..dapat tugasan adhoc(terkezut bila abah call tiba2 kena pi Jitra Khamisnya) di hujung minggu.Nama ja cuti 2 hari kerja 5 hari seminggu…tapi tu ler …besarnya amanah terpaksa diikutkan jua.Anak2 kadang bising2 juga..nak buat camana….kena biasakan dgn keadaan sebegini nampaknya atau kena fikir2kan sesuatu….apa ya?

~ by sirasain on February 2, 2008.

One Response to “Nama ja cuti…”

  1. mcm tu le keja ngan gomen skarang ni Ha…tak ada chance nak lepak2 mcm orang dok kata keja gomen rilex…rilex le kot…klu yg jenis tak commited. klu cam laki2 kita ni jenis serius dlm bekerja…cengitu le Ha…cuti 3 ari…nama je cuti, tiap2 pagi gi opis, tak cukup tu kat umah pun wat keja lagi ngan laptop plak. kursus masa weekend memang dah trend. kita ni yg jadi surirumah ni….emmmmmm memang kena sabor le bebanyak kan (aceli kata kat diri sendiri) ingat lg dulu ingat hubby keje district kot bz, rupanya mai kementerian pun sama gak bz nya. lagi teruk, dah le jauh dari kg. at least keje district dkt ngn kg, petang2 pun boleh lek kg lg lepas tensen hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: