O tanjyobi omedetou Kak Ngah

Hari ini genap usia 5 tahun Aliah Syuhada atau panggilan terbaru sempena dah ada baby dlm perut….terus suruh panggil Kak Ngah.

Semalam dah sambut birthday party kat sekolah kan…so hari ni takde yg special lagi utk tgh/harinya(abah pulak masuk opis sokmo setiap weekend)..belanja makan kira pun dah sudah kan. Tapi ralat masih berbaki di hati…. actually ibu teringin nak hias kek sendiri untuk permata hati ibu…nak cari kek kosong dekat Bintang takdak yg zaiz besar lak….apakan daya baru lepas jumpa doktor…kena dengar nasihat doktor banyakkan berehat sbb baby dalam keadaan berisiko…lagi pula baking oven belum set up lagi..nak letak mana dan kena proses try n error dulu…tertangguh lagi keinginan ibu yg satu ini.

Sementelah kiriman nozzle dari Guangzhou melalui Kak Rinn udah selamat sampai ke tanganku jam lebih kurang 12 tgh/hari tadi.Honto ni domo arigatou buat insan bernama Nazhatul Rinna binti Muhamad Shahindar…yalah la kan..hanya setakat kenalan fotopages ku beranikan diri sbb terbekenan sgt daaa(kak rinn pulak ckp jgn malu2 nak order…hahahaha..syoknya)…tq akak sbb utama sudi dan mempercayai kami kawan2 kat fotopages…bukan murah juga reganya…RM80(nozzle 48 jenis)….rasanya ramai yg buat special order kat dia…kan..kan kakRinn? Semoga Allah merahmati orang yg baik hati seperti akak…cewahhhh puji lebih2(takde lah tulus mulus dr hati)… ni mesti boleh kirim lagi kalau kak rinn ke obersea….jeng3x…hehehehhe..jangan serik ya akak.

Tengoklah rasanya tak sabar rasa hatiku nak mendeko2 sbb hatiku dah berbunga2 tkg nozzle yg macam2 jenis tu(insya-allah Kak Rinn kek ku nanti kena/wajib berbunga seperti yg akak sms tu)…kalau boleh jangkamasa terdekat ni..kalau rasa kesihatan mengizinkan..bolehlah proceed.Malam ni ada tetamu…bekas anak2 murid silat abah dari Semenyih nak datang bertandang…nak jamu apa erk…sorang diri dgn keadaan badan berisiko dan tak bertenaga ni nak bersialt kat dapur…setakat yg mampu rasanya.

Oklah permisi dulu….lunch belum lagi..mana taknya…dapur pun tak berasap lagi..kwang3x!


p/s: ibu doakan Kak Ngah menjadi anak yg baik,sihat dan cerdas ya….sbb dah sekolah tadika kan.

~ by sirasain on January 26, 2008.

One Response to “O tanjyobi omedetou Kak Ngah”

  1. Otanjoubi Omedetou Kak Ngah Aliah Syuhada. Auntie Rinn doakan segala yang terbaik buat Kak Ngah..sayangi ibu dan ayah sebagaimana mereka menyayangimu. Jadilah anak yang dapat membahagiakan kedua orangtuamu di dunia dan akhirat. Amin..
    p/s : Chendana…jaga kesihatan sama ya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: