Mak oiiii mahalnya

Semalam pergi ke kedai barangan letrik lepas sikit simpang 4 Sg.Chua tu…konon2 nak cari stepdown transformer. Tempat tu tempat senpai kami mendapatkan transformer juga ler..direkomenkan…reganya  tapi macam dah jauh beza pulak dah.Nak pergi Kl….jauh lak ..ada satu lagi sumber/pilihan  boleh dituju…dah asyik tertangguh satu..kadang pergi kedai dah tutup…tak buka ler…nasib baik semalam cuti Thaipusam…dorang tak pergi sambut raya kat Batu Caves…huhuhu.

Tanya2…tu dia eeeehhhhh…nak cari utk watt lebih dari 1000w maklum sajalah periuk nasi jepunku paling tinggi wattnya…dah cecah 1000w.Dorang bagi yg boleh setakat 1200w…untuk kegunaan…jangan lebih outputnya..nanti kan ada yg meletuppppp!

Mak oooooiiii..rega…boleh tahan mahalnya…RM390…minta kurang langsung tak boleh…taktau ler trend harga barang sumer naik ka…atau kami kena cekik darah kat tokei Cina tu. Sabor jelah….dah memang nak guna pakai..ambik ler 1…dah lama..pcku, b/makerku dan periuk nasiku tersadai. Sian kat dorang….tak berfungsi lama…harap2 masih boleh berbudi.Iskhhh camne pulak nak arrange kegunaan utk hanya 1 stepdown…kang ada yg nak kena angkut ke hulu hilir.Takpa la kan..janji dah dapat satu..pandai ler nak gilir2…untuk madu 3….hahaha.

~ by sirasain on January 24, 2008.

3 Responses to “Mak oiiii mahalnya”

  1. mahainye transformer!! cina tu cekik darah tu.
    kat mega mall ada transformer harga dlm 100 lebih je.
    tak ingat nama kedai tu tp yg ingat lambang dia warna merah.
    tak byk kedai letric kat situ so kalu berminat nak carik yg satu lg bleh la ke sana sambil shopping2😛

  2. transformer yg tinggi watt nya mmg mahal k ha.. even rose cari kt kuantan pun dpt that price. kalo tak silap sya pun ada ckp mmg mahal kalo watt tinggi.. kalo nk murah kt jln pasar kot tp tini pun cari kt rawang jerk.rasa tak berbaloi nk g sanaa.. lainlaa kalo bujang + anak takdekan.

  3. masa kat nihon dulu tak beli ke???? ku bawa balik 3 transformer dari nihon. 1 ketul hok rega 10k yen and 2 ketul hok rega 5Kyen (not sure gak price ni coz hubby yg gi beli kat akihabara).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: