Hari yg sibuk

Ya… hari yg cukup sibuk..lepas hantar anak2 ke tadika….balik siapkan/gosok baju kurung..abah pula bercuti hari ni semata2 kerana nak selesaikan urusan pendaftaran sekolah Abg Long…mula2 kami ke Sekolah Keb.Seri Sekamat sbb dulu daftarkan kat situ masa umur 4 tahun…tanya2 sikit prosedur.Then dorang terangkan kena ke PPD dekat TESCO..sib baik(2x) dah on the way dan satu lagi kami tak perlu ke Shah Alam seperti kawan abah En.Suadi yg kena daftar di sana…pasai apa ntah…..melencong sana jap tanya…kena isi 3 borang dan kena pengesahan pula…kena dtg lagi la ptg ni!

Isi2 borang kejap sementara tunngu waktu nak catch up anak2..pergi ambik dorang dan ke kedai fotostat…ada yg belum fotostat lagi.Sambil tu isi2 lagi borang….sambil tu juga berborak ngan tuan kedai…tanya2 kot2 ada rumah nak dijual dkt sini.Katanya susah skit sbb dekat sekolah…yalah kami pun sbb ciri2 dekat sekolahlah rasa sesuai nak mencari ruamh kediaman sekitar sini. Mahal pun satu…yg tu adalah..tak termampu pulak dek suamiku….yalah sorang kerja ni!

Selesai mengisi borang kami ke Putrajaya…tempat abah kerja…nak dptkan cop pengesahan. Tunggu menunggu dah nak t/hari..apa lagi anak2 bising nak makan ler.Isi perut pulak kat Medan Selera tingkat 2 tu.Sedap jugalah food2 yg tersedia..abah kata murah tapi kena cepat2….selalunya dia turun waktu rehat betul iaitu jam 1…food byk dah habis…org lain dan sambar dulu.Siannnnn….kerana terlalu menurut perintahhhh.Aku pulak bilalah nak masak o bentou utk abah..belum ready2 lagik!

Pastu kami menuju pulak ke Saujana Impian….dah alang2 waktu zohor singgap solat kat surau situ yg agak besar..lagipun belum kul 2.Tepat2 jam 2 terus anto borang..dan menunggu lagi…..Alhamdulillah…urusan pendaftaran diterima…maknanya Abg long sudah boleh masuk sekolah…Seksyen 7 seperti yg diminta.

Agenda seterusnya ke Maybank cawangan Bangi di seksyen 16…punyalah byk cekadak nak buat akaun simpanan..aku pulang dgn hampa..mcm2 alasan..bukan kami nak pinjam..tapiiii nak simpan duit.Sabo jelah!Gerammmm kami bila diingat telatah pegawai perempuan tu….ada ke cetek sgt ilmu…?Malas nak citer2 panjang2 kan.

Dari sana kami pun terus ke sekolah sebelum balik rumah…takut pulak dorang nak terima murid dari luar negara ni..dok tanya mcm2.Pandai ke B.M..bla..bla…buku2 pun boleh start beli cuma dah sampai kul 3 lebih..kedai buku dah tutup.Esoklah jawabnya datang lagik….

Dah balik rumah tu penat giler rasanya….baring2 jap…kul 5;30 nak kuar lagi..ikut abah pi service kete…dekat ja…cuma kena menunggu ut tak tahan..sib baik dkt restoran..apa lagi..order mkn2 la..sambil2 tgk kete kami…pedas pulak makanan yg dipesan walau dah ckp jgn pedas anak2 nak makan..hai dorang ni nak ckp pun susah tak ckp kang…terpaksa aku makan dan tukar makanan…dah hari ni rasa sakit perut tak hilang2 lagi.

Balik2 rumah dah jam 7:30 sbb ke Seksyen 4 pulak lepas makan tanya service aircond..byk beza pulak harga dgn tempat kami baiki kete tadi…lagik murah..tgklah camano..tadi dah kena byr RM 110..tukar 3 benda!Dah selesai satu hari yg penuh aktiviti….

~ by sirasain on December 4, 2007.

2 Responses to “Hari yg sibuk”

  1. salam.k.ha ingat lagi tak kat ita.rasanya masa kat jepun kita jarang jumpa.k.ha dok bangi sek berapa?ita pun dok bangi sek9.klu ada masa bole jumpa.

  2. tak taulah kenapa.. lately mmg org ckp nk bukak akaun kt maybank mmg susah.. byk songeh :p

    sebaiklaa tini dh bukak masa keja dulu.. semua bank ada😀 cuma duit jerk kurang hahahaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: