Note penting

  • Hari ini genap usiaku 33 tahun(o tanjyobi omedetou utk diri sendiri)…pagi2 lagi seorang yg ku anggap adik sendiri dari Beppu mengucapkannya..terima kasih atas ingatan itu…cantik pulak umur utk tahun ini…harap2 apa yg kuimpikan tercapai..alhamdulillah plan 1..berhasil…belajar deco cc ngan kak Ida.Domo arigatou kak….tengaharinya pula datang lagi ucapan hari lahir…Terima kasih org Desa pinggiran Putra…ingat pulak tarikh lahir akak…..malu pada diri sendiri….birthday org kita asyik pelupa!
  • Hari ni juga Abg Long n Kakak Syuhada pergi sekolah….niatnya nak sekolahkan kakak utk intake Januari…dah rezeki awal pula..ok jugalah kasi berkawan2! Abg long pula ke situ khas utk melancarkan bacaan…harap2 berhasil.Jadi utk persediaan itu…RM730 dibelanjakan sebagai permulaan.Harap2 berbaloi…..
  • Bermakna tugas harian ibu bermula di awal pagi dgn jadual menghantar anak2 ke sekolah..permulaan utk pemanduan kereta secara sekata setiap hari.Ok juga dari melangut tak tentu pasal…huhuhu..asyik takut2 nak drive apa citer…tapi gerun la tgk Malaysian punya style memandu…..kita perlu berwaspada selalu!Kurang2nya ibu berani membawa kereta paling tak jauh sekitar Bangi,Kajang n Putrajaya…tu fisrt target!Boleh ke….gambare3x!
  • Malam harinya ibu memulakan langkah bijak(perasan lak)…Insya-Allah menabung wang pemberian abah..thanks abang…banyak tu jumlahnya….yen yg ditukar…mungkin tanda kasih,penghargaan selama 8 tahun bersama sempena hari lahir…so Public Mutual yg hangat kini menjadi pilihan…terus isi borang bila kawan abah datang dan menerangkan secara ringkas benefitnya…ambik fund yg aggresive you…hidup kena berani tanggung risiko..kat mana2 pun kita dalam keadaan berisiko..right?

~ by sirasain on November 19, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: